Dom naroda PS BiH

Zastupnici odgodili izjašnjavanje o plaćama i naknadama u državnim institucijama

Vijesti / Flash | 14. 06. 2016. u 14:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) odgodili su na današnjoj sjednici izjašnjavanje o načelima Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagatelj Zastupnički dom PSBiH.

Izjašnjavanje o ovom zakonu odgođeno je dok Vijeće ministara BiH ne dostavi mišljenje o njemu, a od Kolegija Doma naroda PSBiH zatraženo je produljenje roka za dostavu mišljenja o ovom zakonu.

U vezi sa zahtjevom Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) za tumačenje članka 39. Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, donesen je zaključak u kojem stoji da je Dom naroda PSBiH mišljenja da se odredbe članka 39. Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH ne primjenjuju na RAK zbog specifičnog načina financiranja ovog ekspertnog tijela (vlastiti prihodi). Ovaj zaključak upućen je na izjašnjavanje Domu naroda PSBiH.

Primljeno je k znanju tromjesečno financijsko izvješće Ureda za reviziju institucija BiH, priopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

K znanju je primljen i dopis Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka (IDEEA) - planirane i poduzete aktivnosti na realizaciji preporuka iz Izvješća revizije učinka o temi "Nabava osobnih isprava".

Usvojen je i zaključak da IDEEA, u suradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH, a vodeći se zaključkom Vijeća ministara BiH, bez odlaganja u potpunosti realizira preporuke Ureda za reviziju institucija BiH povodom Izvješća revizije učinka o temi "Nabava osobnih isprava".

Kopirati
Drag cursor here to close