Apel za hitnom reakcijom

Zaštitite vrijedne prirodne resurse Hercegovine

''Vlasti nemaju strategiju kako da preveniraju požare niti su policijske snage otkrile uzročnike ili počinitelje'', navode iz Naše stranke.
Vijesti / Flash | 28. 10. 2017. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar koji je ovih dana zahvatio jedinstvenu submediteransku močvaru Hutovo blato u našoj zemlji i pritom nanio ogromnu štetu, pod sumnjom je upravo da se radi o namjernom podmetanju. Močvarni dio parka koji je zimsko stanište ptica je potpuno izgorio.

''Hercegovina je tijekom ljetnih mjeseci bila sva u požarima. To se događa godinama i uzima sve više maha, tako da su stanovnici i priroda ozbiljno ugroženi. Vlada HNŽ-a još uvijek nema podatke o broju požara niti je policija otkrila počinitelje, a sada je već listopad. Naša stranka ponovno apelira da vlasti pod hitno reagiraju i zaštite vrijedne prirodne resurse Hercegovine'', kazao je Marinko Šanje iz Naše stranke Mostar.

Prije mjesec dana Naša stranka je organizirala konferenciju za medije u Mostaru kojom je željela ukazati na činjenicu da su požari postali toliko ozbiljan problem da ugrožavaju kompletan ekosustav i stanovnike Hercegovine.

Usprkos tome vlasti nemaju strategiju kako da ih preveniraju niti su policijske snage Hercegovačko-neretvanske županije otkrile uzročnike ili počinitelje, navode iz Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close