Priznao krivicu

Zaposleniku Federalnog ministarstva branitelja tri godine zatvora zbog mirovina HVO-a

Dragan Majstorović je optužen da je zloupotrebom položaja u ranijem razdoblju nezakonito izdao više od 30 lažnih uvjerenja o zapovjednoj dužnosti i ratnim odlikovanjima bivšim pripadnicima HVO-a.
Vijesti / Flash | 12. 06. 2019. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Radiosarajevo.ba / Dragan Majstorović

Nakon prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Dragana Majstorovića, zaposlenika Federalnog ministarstva za pitanje branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata za kaznena djela zloupotreba položaja ili ovlasti, krivotvorenje službene isprave i krivotvorenje isprave. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Dragan Majstorović je optužen da je zloupotrebom položaja u ranijem razdoblju nezakonito izdao više od 30 lažnih uvjerenja o zapovjednoj dužnosti i ratnim odlikovanjima bivšim pripadnicima HVO-a, a na osnovu kojih su oni neosnovano ostvarili povoljnije mirovine u iznosu većem od 200 tisuća maraka. Većina od ovih 30 bivših pripadnika HVO-a ranije su procesuirani u Mostaru.

Istovremeno, pribavio je sebi nezakonitu korist u iznosu od oko 2.000 KM tako što je od jedne osobe uzeo novac za taksu koja se ne plaća, a zauzvrat joj izdao lažno uvjerenje.

Optužen je i da je pribavio krivotvorenu diplomu više ekonomske škole koju je upotrijebio prilikom zaposlenja u navedeno Federalno ministarstvo, priopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva KS.

Kopirati
Drag cursor here to close