komšić im se zamjerio

Zaposlenici podnijeli kaznenu prijavu protiv gradonačelnika

Vijesti / Flash | 08. 02. 2016. u 16:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 70 zaposlenih u Gradskoj upravi i Gradskom vijeću Sarajeva, među kojima su pomoćnici gradonačelnika, podnijelo je danas Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ive Komšića zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povreda prava iz radnog odnosa, piše Srna.

U kaznenoj prijavi navodi se da je Komšić 2. veljače donio akt, odnosno naredbu, o obustavljanju isplate plaća i naknada funkcionerima grada Sarajeva, gradskim vijećnicima, kao i državnim službenicima i namještenicima u organima tog grada.

Federalni mediji navode da je sporna naredba dostavljena samo pomoćniku gradonačelnika za financije, s tim da je uvid u njen tekst onemogućen ostalim zaposlenima.

"S obzirom na to da nam je nepoznata pravna osnova, kao i razlozi donošenja takve naredbe, smatramo da nije donesena u skladu sa odredbama Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji BiH", navodi se u prijavi, piše Srna.

Potpisnici navode da je tim odredbama "propisano da je naredba opći akt kojim se naređuje ili zabranjuje postupanje u određenoj situaciji koji ima opšti značaj, s tim da gradonačelnik može donositi opće akte za izvršavanje propisa koje donosi Gradsko vijeće iz oblasti lokalne samouprave grada kada je za to ovlašten tim propisom".

U kaznenoj prijavi navedeno je da Komšićeva naredba nije objavljena u službenom glasilu niti postoji propis Gradskog vijeća koji mu daje ovlaštenje za donošenje takve naredbe.

Kopirati
Drag cursor here to close