Gradiška, Trebinje, Banja Luka

Akcija u RS-u: Zaplijenjeno 54 kilograma droge i oružje

Dio osoba se još nalazi u bijegu.
Vijesti / Flash | 19. 02. 2019. u 11:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićeno je šest osoba i zaplijenjeno je oko 54 kilograma opojne droge u akciji kodnog naziva „Vitorog“, koju realizira Uprava za organizirani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

U tim aktivnostima, čiji je cilj razbijanje organizirane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojne druge na području RS,  uz podršku policijskih uprava Bosanska Gradiška, Banja Luka i Trebinje izvršeni su pretresi na deset lokacija na području RS, a uhićeno je šest osoba odnosno pet u Gradiški i jedno u Trebinju. 

Iz MUPRS-a su pojasnili da je u akciji do sada zaplijenjeno 53,5 kilograma opojne droge skank, 35 grama praškaste materije  koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu kokain, automatsko oružje s pripadajući okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade uhićene osobe bit će predane uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS.

Akcija „Vitorog“ bit će nastavljena, s obzirom da se dio osoba nalazi u bijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close