Medijski rat

Zapad ukrao Rusima vojne snimke da se pohvali

Vijesti / Flash | 17. 12. 2015. u 08:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapadni mediji koristili su snimke ruskog Ministarstva obrane kako bi opisali vojne uspjehe SAD u borbama protiv militantnih aktivista u Siriji, izjavio je glasnogovornik ruskog ministarstva Igor Konašenkov.

"Poslednji put se to dogodilo nedavno, kada je TV kanal Euronews izvijestio o navodnim američkim vojnim uspjesima u borbama protiv Islamske države, uz komentar predstavnika zapovjedništva vojske SAD-a", rekao je Konašenkov.

Kako je precizirao, na video snimkama koje je prikazao kanal Euronews prikazano je kako strateški bombarderi Tu-160 lansiraju ruske krstareće rakete.

"Umjesto da govore o kiruškoj preciznosti udara, predlažemo našim kritičarima iz koalicije koja se bori protiv Islamske države da prikažu snimke svojih zračnih udara protiv te organizacije", istaknuo je, izrazivši nadu da će koalicija objaviti barem upola onoliko snimaka koliko je Rusija prikazala svijetu u protekla tri mjeseca otkako je počela vojnu operaciju u Siriji, prenio je Tanjug.

Rusko ministarstvo obrane je otvorilo za medije rusku bazu Khmeimim u Siriji, prenio je AFP uz ocjenu da, skoro tri mjeseca nakon što je Moskva otpočela zračnu kampanju u toj zemlji na zahtjev sirijskog predsjednika Bašara al-Asaada, nema znakova posustajanja u ruskoj bazi.

Konašenkov je rekao kako u udarima ruskih zrakoplova nema grešaka, te da su ruski zrakoplovi opremljeni najmodernijom opremom za nišanjenje.

Ruska vojska je objavila kako su njezini zrakoplovi izveli 59 izlazaka i uništili oko 212 meta u protekla 24 sata, pored oko 9.000 kampova za obuku, skladišta za streljivo, zapovjednih punktova i naftnih rafinerija koje je, kako navodi, ukupno onesposobila.

Kopirati
Drag cursor here to close