Što se događa?

Žalba SIP-u: U Srebrenici se glasovalo bez dokumenata?

''Neka SIP i Tužiteljstvo BiH uzmu birački spisak, provjere tko se potpisao – da je izašao na izbore. Onda neka s MUP-om uzmu iste informacije o važećim dokumentima i uvjere se – tko je glasovao, a da na dan izbora nije imao važeće dokumente''
Vijesti / Flash | 16. 11. 2020. u 19:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednička lista ''Moja adresa: Srebrenica'' uputila je žalbu Središnjem izbornom povjerenstvu BiH i zatražila da se pokrene istraga o osobama koje su pristupile glasovanju u Srebrenici bez važećih dokumenata Bosne i Hercegovine, kao i protiv osoba koje su, kao članovi biračkih odbora, dopustili to grubo kršenje Izbornog zakona BiH.

''Imamo informaciju da je najmanje 1.400 osoba koje su na biračkom spisku u Srebrenici, a prije mjesec dana nisu imale nijedan važeći dokument BiH – osobnu kartu, vozačku dozvolu ili putovnicu'' – navodi se u priopćenju.

Uvidom u biračke spiskove i praćenje izlaznosti na izborima, posebno na biračkim mjestima u Skelanima, utvrdili su da je zabilježena izlaznost desetina osoba koje nisu imale važeće dokumente.

''Provjere je učiniti lako, neka SIP i Tužiteljstvo BiH uzmu birački spisak, provjere tko se potpisao – da je izašao na izbore. Onda neka s MUP-om uzmu iste informacije o važećim dokumentima i uvjere se – tko je glasovao, a da na dan izbora nije imao važeće dokumente. Dovoljno je da imamo 20 imena i prezimena za koje možemo ovo tvrditi, a imamo ih više, da se dovede u pitanje legalitet i integritet izbornog procesa'' - poručuju iz inicijative ''Moja adresa: Srebrenica''.

Uvjereni su da će se trenutno vodstvo Mladena Grujičića izgubiti sa prebrojavanjem glasova iz Federacije i glasova poštom iz inozemstva, te da će mala razlika između dva kandidata učiniti da ovakvi 'upitni' glasovi iz Skelana mogu biti i presudni.

Kopirati
Drag cursor here to close