Možda su ...

Žalac: Imam insinuacije da mi netko smješta

"Nekakve insinuacije, dokaze imam pa će doći vrijeme kada ćemo o tome razgovarati. Ne znam kome smetam, ali nekako mi se već obrisi kristaliziraju. Neću sad još ništa reći", kazala je Žalac.
Vijesti / Flash | 20. 03. 2019. u 22:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac rekla je u srijedu da se protiv nje vodi medijski linč te da ima insinuacije da joj netko smješta o čemu zasad još ne želi govoriti, ali da se možda radi i o unutarstranačkim sukobima.

"Rekla bih nakon ovih deset dana iskustva apsolutno da - netko mi smješta. Imam nekakve insinuacije", rekla je Žalac dodavši da se da naslutiti da se radi o unutarstranačkim sukobima. "Pa i tu se nekako obrisi daju naslutiti", rekla je Žalac za Dnevnik Nove TV.

Nije željela govoriti o mogućim razlozima istaknuvši da će ostati suzdržana zbog svega što se moglo vidjeti u proteklom vremenu, posebice blaćenja nje kao ministrice, članice Vlade, njezine obitelji, uznemiravanja njezine djece.

Ne zna, tvrdi, u čemu je srž problema.

"Nekakve insinuacije, dokaze imam pa će doći vrijeme kada ćemo o tome razgovarati. Ne znam kome smetam, ali nekako mi se već obrisi kristaliziraju. Neću sad još ništa reći", kazala je Žalac.

Na pitanje je li problem u smjeni generacija na području Slavonije, kazala je da se to tek treba vidjeti te dodala da je uvijek problem u smjeni generacija.

Na upit ima li ambicije napredovati u stranačkoj hijerarhiji, odgovorila je da će o tome raspravljati kada budu unutarstranački izbori.

Žalac je spremna predočiti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uplatnice za najam luksuznog mercedesa E klase, vrijednog barem 50.000 eura u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila, koji je bio je parkiran u dvorištu njezine obiteljske kuće u Vinkovcima, a koji nije naveden u njenoj imovinskoj kartici. Mjesečni najam za auto plaća, kaže, njezina mama, a ugovor je sklopljen na godinu dana.

"Ja ću predočiti sve, u situaciji u kojoj se nalazim, a to je medijski linč, naravno da ću predočiti", naglasila je.

HBOR-ov kredit odobren je u mandatu SDP-ove vlade 

Vezano za izjavu saborskog zastupnika Gordana Marasa (SDP) da mu je "sporno to što je Josip Stojanović Jolly, koji je dao mercedes u najam roditeljima ministrice Žalac, dobio kredit od  HBOR-a u čijem Nadzornom odboru sjedi ministrica", Žalac je ustvrdila da je taj kredit odobren u mandatu SDP-ove Vlade i da ona tada nije bila član Nadzornog odbora.

Kaže da poznaje Stojanovića, a na pitanje odbacila je sumnje da mu je pogodovala te tvrdi da nema nikakve veze s time što je Stojanovićeva tvrtka dobila posao nabave 20 autobusa za splitskoga gradskog prijevoznika Promet, koji će se financirati iz fondova Europske unije, što znači posredstvom ministarstva kojem je na čelu.

Žalac je kazala da, što se tiče nesreće kada je automobilom naletjela na djevojčicu, a pritom joj je istekla vozačka dozvola - ukoliko dođe do kaznenog progona - uvijek spremna podnijeti ostavku.

Izrazila je uvjerenje da je maksimalno vozila 30 do 40 kilometara na sat, no policija, odnosno sudski vještak će, kaže, utvrditi koliko je vozila.

U cijeloj priči, kaže, ne bi drugačije postupila. Rekla je da joj premijer nije prigovorio što joj je istekla vozačka dozvola prije tri godine te da je izvadila novu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close