Ključ u bravu

Zaključani sporedni ulazi na kampus Sveučilišta u Mostaru

Zaštitar je novinarki Bljeska rekao kako su dobili uputu da zbog vandala i devastacije ovog dijela kampusa moraju zaključati sve sporedne ulaze u kampus.
Vijesti / Flash | 24. 05. 2020. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekreativce, sportaše i roditelje mostarskih mališana u nedjelju je dočekalo neugodno iznenađenje - kampus Sveučilišta u Mostaru je zaključan, odnosno svi sporedni ulazi na kampus.

Otključan je samo glavni ulaz, a zaštitari nadgledaju sve koji dolaze u kampus.

Zaštitar je novinarki Bljeska rekao kako su dobili uputu da zbog vandala i devastacije ovog dijela kampusa moraju zaključati sporedne ulaze u kampus i nadgledati one koji ulaze na glavni ulaz.

Sveučilište u Mostaru (SUM) upozorilo je ranije javnost da će u slučaju nastavka devastacije kampusa biti primorano zatvoriti taj prostor za građane Mostara.

Foto: Bljesak.info / Zaključan kampus Sveučilišta: Nema više rekreacije i dječje igre

Iz SUM-a podsjećaju kako se kampus preuređuje kako bi bio ljepše mjesto i okruženje, kako za studente, tako i za ostale građane, te da su unutar kampusa postavljene i određene upute za ponašanje onih koji koriste taj javni prostor.

Međutim, u više navrata zabilježeno je neodgovorno ponašanje pojedinaca i devastacija kampusa, a posljednji primjer dogodio se početkom svibnja kada su pojedinci svojim automobilima onemogućili slobodan ulaz u kampus, a zaštitarska tvrtka evidentirala je i prijavila slučaj policiji.

Iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a, podsjećaju da je kampus u noćnim satima zatvoren za automobile, izuzev zaštitarske tvrtke koja obilazi taj prostor.

Kopirati
Drag cursor here to close