Zbog nesreće kod Širokog

Zakazano ročište u Mostaru za razmatranje izjave o priznanju krivnje Emira Zaimovića

Vijesti / Flash | 06. 09. 2017. u 13:47 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Županijskim sudom u Mostaru 8. rujna 2017. godine u 10.00 sati zakazano je ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje optuženika Emira Zaimovića (48) državljanina Crne Gore, zbog kaznenog djela Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336 st. 2 KZ F BiH u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti iz čl. 333 st. 1 KZ F BiH, potvrđeno je za Bljesak.info iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

''Podsjećam, optuženik je 21. srpnja 2017. godine pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu priznao krivnju zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao M.I. (49) iz Širokog Brijega'', izjavio je za Bljesak.info viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Josip Aničić.

Emir Zaimović je 15. lipnja 2017. godine, u večernjim satima, u mjestu Potkraj, Široki Brijeg, u alkoholiziranom stanju s koncentracijom alkohola u krvi od 2,54 promila, očito nesposoban za sigurnu vožnju ugrozio javni promet na cesti dovodeći u opasnost život ljudi, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala.

Zaimoviću se stavlja na teret da je, krećući se magistralnom cestom Široki Brijeg-Posušje, svojim vozilom marke Renault Laguna'' u jednom trenutku iznenada prešao na suprotnu kolničku traku kojom se u tom trenutku kretalo vozilo marke VW Passat, kojim je upravljao M.I., posljedicom čega je došlo do sudara dvaju vozila, uslijed kojeg je M.I. zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta'', podsjeća Aničić.

Kopirati
Drag cursor here to close