Županijski sud

Zakazano ročište o izjašnjenju o krivnji ravnatelja Doma zdravlja Široki Brijeg

Vijesti / Flash | 07. 08. 2017. u 09:21 D.L.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu zakazano ročište o izjašnjenju o krivnji ravnatelja Doma zdravlja Mirka Kordića zbog produljenog kaznenog djela Zlouporabe položaja ili ovlasti iz čl. 383. st. 3. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 55. KZ F BiH.

Ročište o izjašnjenju o krivnji zakazano je za ponedjeljak 21. kolovoza 2017. godine.

''Optuženiku Mirku Kordiću, ravnatelju Doma Zdravlja Široki Brijeg, optužnicom Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke stavlja se na teret da je kao ravnatelj i odgovorna osoba u Domu zdravlja Široki Brijeg, od 15. rujna 2014. godine do 15. prosinca 2014. godine, dok se nalazio na stručnom usavršavanju u Beogradu, primao naknade za obavljena dežurstva koja su se obračunavala po većem koeficijentu u odnosu na njegovog kolegu koji je stvarno obavljao dežurstva, nakon čega je svom kolegi davao određeni iznos novca na ruke, a razliku isplaćenu po većem koeficijentu zadržavao za sebe'', izjavio je za Bljesak.info viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Josip Aničić.

Isto tako, Mirko Kordić se tereti da je protivno unutarnjim aktima Doma zdravlja Široki Brijeg, donio Odluku o dodjeli šefovskog dodatka u visini od 10 posto na osnovnu plaću za 11 djelatnika Doma zdravlja Široki Brijeg, te im je po tom osnovu do 15. prosinca 2015. godine isplaćivan šefovski dodatak, iako navedena radna mjesta nisu bila predviđena kao rukovodeća.

''Također, tereti se da je glavnoj medicinskoj sestri Doma zdravlja Široki Brijeg, omogućio da dobije uvećanje osnovne plaće za 50 posto po osnovu 'menadžerskog dodatka', te joj je po tom osnovu do 15. prosinca 2015. godine isplaćivan 'menadžerski dodatak', iako glavna medicinska sestra Doma zdravlja Široki Brijeg po pravilnicima i aktima nije bila određena kao član menadžmenta, niti je obavljala poslove zdravstvenog menadžmenta'', dodaje Aničić.

Naprijed navedenim radnjama optuženik Mirko Kordić je sebi i drugima pribavio protupravnu imovinsku korist i za iznos od oko 78.822,88 KM oštetio proračun Doma Široki Brijeg i Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close