Sudska saga

'Liska park': Nakon osam godina ponovo kreće suđenje

Ovaj slučaj, jedna od najvećih sudskih saga na Županijskom sudu u Mostaru dobio je novi obrat, jer je, nakon prekida u siječnju 2013. godine za 11. studeni zakazan glavni pretres.
Vijesti / Flash | 05. 10. 2021. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok čeka nastavak suđenja zbog ubojstvo Marka Radića Make, prekinutog zbog bolovanja predsjedavajućeg Sudskog vijeća, Marina Zadrića, Josip Cvitanović Cviki (46) će morati pripremati obranu kao optuženik u slučaju znanom kao "Liska park".

Kako saznaje Avaz, ovaj slučaj, jedna od najvećih sudskih saga na Županijskom sudu u Mostaru dobio je novi obrat, jer je, nakon prekida u siječnju 2013. godine za 11. studeni zakazan glavni pretres.

Odlučeno je to koncem prošlog tjedna kada je održana statusna konferencija, a što je potvrdila zamjenica glavnog županijskog tužitelja, Mirjana Đerić, kao postupajuća na ovom predmetu. No, Đerić nije sigurna hoće li cijeli proces ići ispočetka.

Kako je podsjetila, suđenje je prekinuto, praktično, na samom kraju procesa, kod iznošenja završnih riječi.

Đerić, koja je četvrta tužiteljica u ovom slučaju, rekla je Avazu je da će predmet u odnosu na Radića, kao prvooptuženog, kojeg je Cvitanović ubio lani 9. studenog u Mostaru biti razdvojen od drugih.

Uz Cvitanovića među optuženima su  Božo Perić, Željko Planinić i Zlatko Pavlović, kao i Ivan Hrkać čiji je predmet, također, razdvojen od drugih, zbog bijega u Hrvatsku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close