Pomoć

Zajednica žena HDZ-a BiH livanjskoj bolnici uručila vrijednu donaciju

Ravnatelj Cikojević istaknuo je da se sva sredstva iz donacija ulažu namjenski što omogućuje da se odlična suradnja s Vladom RH nastavi i ubuduće.
Vijesti / Flash | 06. 02. 2020. u 21:56 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Zajednica žena HDZ-a BiH livanjskoj bolnici uručila vrijednu donaciju

Zajednica žena HDZ-a BiH kraljica Katarina Kosača donirala je 44 kompleta funkcionalnih madraca s posteljinama Kirurškom odjelu Županijske bolnice dr. fra Mihovil Sučić u Livnu.

Današnjem činu uručivanja donacije nazočili su predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH Marina Pendeš, član Predsjedništva HDZ-a BiH Mijo Krešić i livanjski gradonačelnik Luka Čelan.

Prije uručenja donacije održan je sastanak na kojem se govorilo o onome što je do sada učinjenu u okviru uređenja i opremanja Županijske bolnice u Livnu donacijama dobivenim od Ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva RH.

Ravnatelj Županijske bolnice dr. Ivan Cikojević podsjetio je da je u njegovom mandatu donacijama Vlade Republike Hrvatske obnovljena zgrada internog odjela i pedijatrije s pratećim službama te zgrada neurologije i psihijatrije.

U tijeku je natječaj za radove na obnovi operacijskog bloka bolnice, a krajem prošle godine odobrena su značajna financijska sredstva za uređenje, adaptaciju i rekonstrukciju odjela dijalize.

Ravnatelj Cikojević istaknuo je da se sva sredstva iz donacija ulažu namjenski što omogućuje da se odlična suradnja s Vladom RH nastavi i ubuduće.

Dodao je kako se ne smije zanemariti niti pomoć Vlade HBŽ-a, koja je do 2018. godine bila nositelj svih kapitalnih investicija u Županijsku bolnicu, a nakon toga županijska vlada pomaže bolnicu u drugim segmentima djelatnosti.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH Marina Pendeš kazale su kako su značajna sredstva, pored Županijske bolnice u Livnu, do sada investirana u bolnicu u Novoj Biloj i Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar te da će visoki dužnosnici HDZ-a BiH i dalje raditi na traženju načina kako pomoći bolnicama i pacijentima u tim gradovima.

Kopirati
Drag cursor here to close