Povratak

Zagrebom ponovno voze tramvaji

Zbog snažnih vibracija koje proizvode tramvaji, posebno veliki tramvaji proizvođača Končar, centar grada još neko vrijeme opsluživat će autobusi.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2020. u 11:21 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon popuštanje epidemioloških mjera koje je stupilo na snagu od ponedjeljka, Zagrebom prometuju autobusi, a danas su gradom počeli voziti prvi tramvaji na nekoliko linija, što uključuje i liniju preko Novog Zagreba kojim tramvaj nije vozio preko godinu i pol, javlja Anadolu Agency (AA).

Javni gradski promet u Zagrebu bio je zbog epidemije koronavirusa sveden na najosnovnije prometovanje i mogao se koristiti samo uz posebne propusnice, no od prošlog ponedjeljka promet autobusima na gradskim i prigradskim linijama postao je dostupan za sve građane, uz pravilo pridržavanja epidemioloških mjera.

Foto: AA / Zagrebom ponovno voze tramvaji

Danas su u promet puštene tri tramvajske linije, 3, 5 i 14, koje voze po režimu prometovanja sličnom nedjeljnom. Tramvaji i autobusi ne prometuju kroz najuži gradski centar, oko Trga bana Josipa Jelačića jer su u toj zoni oštećenja zgrada i infrastrukture od potresa najveća.

U centru, a i šire, još uvijek se intenzivno obavljaju radovi uklanjanja opasnih dimnjaka i dijelova zgrada, radi čega su po gradu postavljene brojne dizalice.

Foto: AA / I autobusi su u pomoći

Zbog snažnih vibracija koje proizvode tramvaji, posebno veliki tramvaji proizvođača Končar, centar grada još neko vrijeme opsluživat će autobusi.

Danas je tramvaj po prvi put, nakon više od 18 mjeseci, prošao preko trase u Novom Zagrebu koja je bila zatvorena zbog izgradnje rotora na ulazu u grad, čija je tramvajska dionica nedavno završena.

Putnicima koji koriste javni gradski prijevoz preporučeno je nošenje zaštitnih maski i rukavica, no to nije obavezno, a pravilo je Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) da se u manje autobuse i tramvaje odjednom pušta maksimalno 20, a u veće 40 putnika.

Kopirati
Drag cursor here to close