Branio se šutnjom

Zagreb: Otac osumnjičen za tri ubojstva na podmukao način

Uz rješenje o provođenju istrage tužiteljstvo je za Kopitza zatražilo istražni zatvor o čemu će sutra prijepodne odlučiti istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda.
Vijesti / Flash | 28. 09. 2021. u 21:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena/Hina / Zagreb

Protiv Haralda Kopitz (56), osumnjičenog za ubojstvo svoje troje djece, državno odvjetništvo RH pokrenulo je istragu zbog tri kaznena djela teškog ubojstva na podmukao način, a u srijedu će biti izveden pred suca istrage koji će odlučiti o istražnom zatvoru.

Potvrdila je to nakon Kopitzovog ispitivanja u tužiteljstvu zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Albina Tisenić, ne navodeći ime osumnjičenoga.

Kazala je i da je na prvom ispitivanju u tužiteljstvu Kopitz koristio pravo neiznošenja obrane, odnosno da se branio šutnjom.

Uz rješenje o provođenju istrage tužiteljstvo je za Kopitza zatražilo istražni zatvor o čemu će sutra prijepodne odlučiti istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda.

Istražni zatvor bi mu, osim zbog opasnosti od bijega kao austrijskom državljaninu, mogao biti određen i zbog posebno teških okolnosti zločina koji mu se stavlja na teret.

Kopitzov odvjetnik po službenoj dužnosti Marko Ivica kazao je nakon ispitivanja u policiji, koja je protiv Kopitza tužiteljstvu podnijela kaznenu prijavu, da je njegov branjenik relativno stabilnog psihičkog stanja.

''Moj branjenik, kojeg branim po službenoj dužnosti, kratko je iznio svoju obranu, odnosno branio se šutnjom. Pročitana mu je poruka o pravima, a on je relativno stabilnog psihičkog stanja'', kazao je ranije odvjetnik.

Ivica je dodao da se očekuje medicinsko vještačenje kojim će se utvrditi Kopitzovo psihofizičko stanje u trenutku počinjenja kaznenog djela.

Ubojica je i službeno uhićen sinoć oko 19,45 sati nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

Tamo je doveden ranije tijekom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubojstvo uzevši veću količinu psihofarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

Kopirati
Drag cursor here to close