Kavazović i Hellbach

Zabrinutost zbog porasta islamofobije i nacionalizma u BiH

Direktor Hellbach izrazio je zabrinutost zbog porasta islamofobije i nacionalizma u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Flash | 17. 06. 2019. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je danas političkog direktora u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke i bivšeg veleposlanika Njemačke u BiH Christiana Hellbacha te ambasadoricu Njemačke u BiH Christiane Hohmann.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim pitanjima u Bosni i Hercegovini. Direktor Hellbach kao i veleposlanica Hohmann su zahvalili reisu-l-ulemi na otvorenosti i važnoj ulozi koju ima u procesu stabilizacije odnosa i pomirenja u Bosni u Hercegovini.

Naglasili su spremnost Veleposlanstva i Ministarstva vanjskih poslova Njemačke za suradnju s Islamskom zajednicom.

Direktor Hellbach izrazio je zabrinutost zbog porasta islamofobije i nacionalizma u Bosni i Hercegovini.

Reisu-l-ulema je naglasio da je Bosna i Hercegovina zemlja budućnosti koja će nadživjeti govor mržnje i one koji je napadaju.

Istaknuo je važnost europskog identiteta bosanskih muslimana, europsko iskustvo življenja islama na ovim prostorima, te održavanje duhovne veze dijaspore sa Sarajevom.

Imajući u vidu da veliki broj muslimana Bošnjaka živi i radi u Njemačkoj, te da Islamska zajednica djeluje već više od 50 godina u Njemačkoj, reisu-l-ulema je istaknuo zahvalnost na odnosu Njemačke prema Bošnjacima koji tamo žive, javlja Mina.

Kopirati
Drag cursor here to close