''Pravda za Davida''

Zabranjen skup u Banja Luci 21. srpnja

''Na taj način se po tko zna koji put krše osnovna ljudska prava koja su zajamčena Ustavom ove zemlje, što smatramo apsolutno poražavajućim i neprihvatljivim'', naveli su iz neformalne skupine građana ''Pravda za Davida''.
Vijesti / Flash | 18. 07. 2019. u 17:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neformalna skupina građana ''Pravda za Davida'' priopćila je u četvrtak da je Suzana Radanović, majka stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića, od MUP-a Republike Srpske dobila rješenje o zabrani održavanja skupa u nedjelju, 21. srpnja.

''Kao neformalna skupina građana osuđujemo potez MUP-a RS pogotovo zbog činjenice da je navedeni skup zatražila majka ubijenog Davida Dragičevića. U zahtjevu za održavanje skupa navedeno je da se ne bi koristili transparenti ni ozvučenje i da bi broj okupljenih bio maksimalno 50. Unatoč tome, održavanje skupa je zabranjeno'', naveli su iz ove neformalne skupine.

Od ožujka do danas su, kako dodaju, pojedinci (fizičke osobe imenom i prezimenom) podnijele ukupno četiri zahtjeva MUP-u za održavanje mirnog okupljanja na Trgu Krajine povodom nerazjašnjenog ubojstva Davida Dragičevića, ali svaki put do sada je policija donosila rješenje o zabrani održavanja, ''što dokazuje i potvrđuje ono što sve vrijeme govorimo - ljudima koji podržavaju obitelj Dragičević u borbi za pravdu za njihovo ubijeno dijete je zabranjeno okupljanje na Trgu Krajine''.

''Na taj način se po tko zna koji put krše osnovna ljudska prava (prije svega pravo na okupljanje) koja su zajamčena Ustavom ove zemlje, što smatramo apsolutno poražavajućim i neprihvatljivim'', naveli su iz neformalne skupine građana ''Pravda za Davida''.

Kopirati
Drag cursor here to close