Švedska podržala TI BiH

Za borbu protiv korupcije 1,9 milijuna KM

Sporazum su danas potpisali direktorica odjela za razvojnu suradnju u Veleposlanstvu Švedske u BiH Marie Bergström i predsjedavajući Upravnog odbora TI za BiH Srđan Blagovčanin.
Vijesti / Flash | 01. 04. 2019. u 19:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Švedska podržala Transparency International BiH

Švedska je, putem Agencije za međunarodni razvoj i suradnju (SIDA), odlučila podržati Transparency International (TI) BiH s 1,9 milijuna KM u naredne četiri godine. 

Sporazum su danas potpisali direktorica odjela za razvojnu suradnju u Veleposlanstvu Švedske u BiH Marie Bergström i predsjedavajući Upravnog odbora TI za BiH Srđan Blagovčanin, priopćeno je iz Veleposlanstva Švedske u BiH. 

Taj se dokument bazira na glavnim strateškim prioritetima koji su definirani strateškim planom, a to su uspostavljanje snažne i produktivne suradnje s građanima i institucijama, s posebnim fokusom na nositelje promjena koji su identificirani unutar institucija, potom usvajanje i praćenje uvođenja i provedbe antikorupcijskih standarda i politika na svim razinama vlasti u zemlji i borba za socijalnu pravdu te jačanje kapaciteta i imidža TI BiH i unapređenje položaja ove organizacije u globalnoj mreži. 

Zaposlenica Transparency International BiH Lejla Hodžić nakon završenog magisterija u inozemstvu vratila se u Bosnu i Hercegovinu. Kaže da je jako sretna jer daje doprinos borbi protiv korupcije u BiH kao i da je ova financijska podrška veoma važna za organizacije poput TI BiH kako bi, između ostalog, mladim ljudima mogli pružiti priliku za volontiranje ili prvo radno iskustvo. 

''Transparency International u BiH je bila jedna od rijetkih organizacija u zemlji koja mi je pružila priliku za volontiranje tijekom studija, te i za prvo zaposlenje što mi je kao mladoj osobi bilo izrazito bitno jer borba protiv korupcije u našem društvu treba biti cilj prvenstveno mladih osoba. Još tada, kao volonter, bila sam uključena u antikorupcijske aktivnosti TI BiH koje je podržala SIDA. Veliko mi je zadovoljstvo što se ta podrška u borbi protiv korupcije i dalje nastavlja'', istakla je ona.

Kopirati
Drag cursor here to close