'Medicina ima odgovor'

Vulin: Zašto bi Kosovo bilo država, a RS entitet?

''Kako je moguće u istoj rečenici tražiti priznanje takozvanog Kosova i protiviti se promjeni granica na Balkanu, može da odgovori samo medicina''
Vijesti / Flash | 17. 06. 2021. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reagirajući na izjavu ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana koji je pozvao pet članica EU koje nisu priznale Kosovo da to učine, navodeći da se protivi promjeni granica na Balkanu, ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin upitao je šefa hrvatske diplomacije kako Balkan postaje stabilan ako se Srbija raskomada, prenosi N1.

''Kako je moguće u istoj rečenici tražiti priznanje takozvanog Kosova i protiviti se promjeni granica na Balkanu, može da odgovori samo medicina, ali nema te znanosti koja može da odgovori zašto bi takozvano Kosovo moglo da postane država, a Republika Srpska mora da ostane entitet'', naveo je Vulin, a priopćilo Ministarstvo policije.

On je dodao kako se nada da Grlić Radman ''neće opet kukati da je napadnut kada mu se odgovori.''

Šef hrvatske diplomacije rekao je da Hrvatska podstiče pet članica EU koje nisu priznale Kosovo da to učine, prenijela je Hina.

''Hrvatska podstiče ostalih pet članica EU da priznaju Kosovo, jer bi to doprinijelo stabilizaciji regije i samog Kosova'', rekao je Grlić Radman novinarima u Bratislavi, gdje je sudjelovao na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC, na kojoj je tema bila i situacija na Zapadnom Balkanu.

On je rekao da su za stabilnost regije ključne tri stvari: poštovanje teritorijalne cjelovitosti država, ustavna jednakopravnost Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH i uspostavljanje međusobnog povjerenja nakon ratova 1990-tih.

Kopirati
Drag cursor here to close