Za 72 sata

Vučić: Srbija će biti druga u Europi i peta u svijetu po stopi cijepljenja

"iz Rusije nam je zastalo sve, čekamo odgovor, problem je zbog njih, imali su problem u nekim tvornicama. Ja ću da zovem i kineskog premijera ako treba... - izjavio je Vučić.
Vijesti / Flash | 23. 01. 2021. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Srbija je trenutno četvrta u Europi po stopi cijepljenja, vjerujem da ćemo u naredna 72 sta biti čak drugi u Europi, a za isto vrijeme možemo da dođemo do čak petog mjesta po stopi u svijetu", izjavio je za Blic.rs predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ispred nas su Velika Britanija, Malta i Danska. Vjerujem da ćemo u 48 sati, odnosno 72 sata preteći 2. i 3. i da ćemo biti drugi. Vjerujem da u svijetu možemo da budemo 5. mjesto, sada smo 9. Čestitam građanima Srbije i tome što smo se vinuli u visine po pitanju ekonomije i zaštite zdravlja naših građana", rekao je Vučić.

"I danas imamo preko 42.000 ljudi koji su cijepljeni, gotovo je nemoguće nabaviti cjepivo, kao da po nekom naređenju treba da se svi svađamo. Mi smo potpisali ugovor i dobili smo manje doza, sve ovo što smo dobili je zbog naše snalažljivosti i jer smo se pripremili unaprijed", rekao je Vučić.

On je izjavio da, ako se nastavi ovim tempom, imamo cjepiva za još sedam, osam dana.

" Svi oni koji su primili ili će primiti, imamo sačuvanu cjepivo za revakcinaciju. Danas sam imao, ne mogu da vam kažem sa kim..., ali ja sam siguran da ćemo još jednu količinu cjepiva osigurati, jednu dozu od 100.000 cjepiva. Sada ne mogu ništa više da vam otkrivam. Nastavit ćemo sa tim, mučimo se sa svim, iz Rusije nam je zastalo sve, čekamo odgovor, problem je zbog njih, imali su problem u nekim tvornicama. Ja ću da zovem i kineskog premijera ako treba... - izjavio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close