Ako je tako strahovito

Vučić spreman kupiti granate iz Bugojna

Vučić je istakao da je Srbija spremna surađivati s tvrtkom u Bugojnu, kao i s drugim tvrtkama oružja u BiH.
Vijesti / Flash | 12. 11. 2020. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoji mogućnost suradnje na regionalnoj razini i zajednička prodaja municije širom svijeta, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

''Svaki napredak BiH je dobar i za nas, a spremni smo kupiti granate iz Bugojna'', rekao je Vučić povodom izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je tvornica u Bugojnu napravila specijalne granate, "što je prijetnja svima koji ne misle dobro BiH".

Vučić je istaknuo da je Srbija spremna na svaku vrstu suradnje, dodajući da postoji mogućnost suradnje na regionalnoj razini i zajednička prodaja municije širom svijeta.

Vučić je, na konferenciji za tisak, naveo da je dobio jutros originalnu izjavu Izetbegovića i, ako je to oružje tako strahovito, kako Izetbegović kaže, on to ne vidi kao prijetnju.

''Ako je to oružje strahovito, kako kažu, to ne vidim kao prijetnju, već sam sretan zbog njih. Mi smo spremni pogledati ga i kupiti to oružje ako je tako strahovito'', kazao je Vučić.

Vučić je istakao da je Srbija spremna surađivati s tvrtkom u Bugojnu, kao i s drugim tvrtkama oružja u BiH.

''Svaki napredak BiH za nas je dobar, za razliku od njih koji vide u svemu prijetnju i želju da s nekim ratujemo. Mi nemamo problem s tim'', naglasio je Vučić.

Izetbegović je prilikom 'demonstracije nove granate koju proizvodi bugojanski BINAS', rekao kako je ''svaki napredak bh. namjenske industrije novi garant mira'' te da će ''svi koji nemaju dobre namjere prema BiH sada dobro razmisliti''.

Povratna reakcija

''Zbog čega se Vučić uopće osjetio pozvanim ili prozvanim da reagira, i to prilično nervozno i sa prikrivenom porukom kako Srbija ima jače naoružanje od BiH? Iz BiH nikada nitko ne komentira namjensku industriju Srbije, te bi stoga i Vučić trebalo da se suzdrži od komentara, naročito zbog toga što Srbija nema nijedan razlog da brine zbog jačanja namjenske industrije BiH. BiH nije nikada, niti će bilo kada pokretati agresivne akcije prema Srbiji. BiH će svakako nastaviti da razvija svoju namjensku industriju, bez obzira kakve to reakcije izazivalo u susjedstvu'', kazao je Izetbegović nakon Vučićeve izjave. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close