Problemi u regiji

Vučić: Revizijom nanesena velika šteta odnosima BiH i Srbije

Vijesti / Flash | 03. 03. 2017. u 21:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prenio je danas visokoj predstavnici EU Federici Mogherini da je zahtjevom za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Haagu protiv Srbije nanesena velika šteta odnosima BiH i Srbije i da je zabrinut zbog svih događanja.

"Razgovarao sam s Mogherinijevom o našoj želji da imamo dobre odnose s Bošnjacima, s BiH. Jako smo zabrinuti zbog svega što se događa. Nadam se da ćemo imati snage svi zajedno to prevazići, ali da je velika šteta nanesena revizijom tužbe, u to nema nikakve sumnje", rekao je Vučić, javlja Srna.

Nakon sastanka s Mogerinim, Vučić je rekao novinarima u Beogradu da je cilj Srbije da sačuva mir i stabilnost zbog ubrzanog napretka njene ekonomije.

Vučić kaže da je pitao Mogherinijevu što bi EU uradila da je on nekome rekao da se "skloni iz Sarajeva ili da Srbi treba da preuzmu stvari u svoje ruke" i bi li Bruxelless šutio kao što šuti kada to rade Albanci s Makedonijom.

On je dodao da je dobro da Mogherini dođe u Srbiju i da joj kaže što Srbija misli, prije svega o situaciji u regiji, pošto je 90 posto razgovora bilo tome posvećeno.

Kopirati
Drag cursor here to close