Referendum

Vučić ne želi pritiscima utjecati na Dodika

Vijesti / Flash | 11. 01. 2016. u 15:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak kako ne želi nikakvim pritiscima utjecati na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne raspisuje referendum, jer to treba biti suverena odluka RS-a, slagala se s tim Srbija ili ne, prenosi Fena.

''S Dodikom sam odavno razgovarao i o referendumu. Svoj stav i sud o tome nisam mijenjao. Ono što sam rekao možda sam ponovio, a ostalo je na njemu i suverena je odluka RS-a'', kazao je Vučić, javlja Tanjug.

Dodao je kako pritiscima ne želi utjecati na Dodikovu odluku, niti da odnose Srbije i Republike Srpske svodi na one "iz vremena Miloševića i Karadžića kada su dizali barijere na Drini".

"Mi se ne moramo oko svega slagati, niti je to moguće", zaključio je.

Podsjetimo, Aleksandar Vučić je na proslavi Dana RS-a rekao kako Republiku Srpsku nitkoneće moći ukinuti dekretom, jer tako nije ni ustanovljena, dodajući da ljubav Srbije prema Srpskoj ne znači mržnju BiH.

Vučić je tom prilikom pozvao na suradnju i poštivanje naroda na ovom prostoru te da se dižu i grade tvornice, a da viša nikada ne bude ratova.

Kopirati
Drag cursor here to close