Tenzije rastu

Vučić Hrvatima: Odustanite od kupovine oružja, pa ćemo i mi

Vijesti / Flash | 12. 01. 2016. u 14:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će Srbija odustati od namjere da kupuje defanzivno oružje, istog trenutka kad u Hrvatskoj kažu da će odustati od kupovine ofanzivnog.

"Mi nećemo kupovati rakete iste snage ili jednako skupe, nego hoćemo obrambene sustave. To je jednostavno, ali hajde nećemo ni zaštitne, ali nemojte ni vi uzimati ofanzivna oružja", poručio je Vučić prilikom obilaska projekta "Beograd na vodi", prenosi Tanjug.

On je odgovarajući na pitanje novinara zašto je najavljeno da Srbija kupuje ruske rakete S-300, umjesto da uloži u gospodarstvo, rekao da Srbija svoj novac ulaže u gospodarstvo, a u oružje neće ulagati ništa ili ne mnogo ako Hrvatska odluči da se ne naoružava raketama.

Vučić je poručio da će Srbija voditi takvu politiku dok je on premijer.

"Ako me uskoro ne smjene, jer kao što rekoše kolege iz N1 i TV Vojvodine, to narod tako kaže, a onda će voditi drugačiju politiku. Ja ne mogu drugačiju politiku voditi osim da poštujem Ustav i štitim Srbiju", poručio je premijer.

Vučić je podvukao da nije Srbija kupovala oružje nego Hrvatska, da su kupili pancer haubice, uzeli licence za borbena vozila, naveo nabavku lansernih rampi za balističke rakete.

"One sekunde kad kažu da neće uraditi - mi nećemo kupovati ništa", istaknuo je on.

Upitan koliko bi novca Srbija dala za S300 i koji je to red veličina, on je rekao da ne bi o tome, te da ''Srbija povoljno može riješiti svoje probleme, ali da je nama cilj briga o regiji''.

"Srbiji je cilj da brine o regiji i miru u regiji, i sa Hrvatima i ostalima. Vi recite da nećete kupovati ofanzivno, a mi nećemo ni defanzivno oružje", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close