Ustoličenje mitropolita

Vučić: Događaji u Crnoj Gori nastavak su plana o gašenju SPC-a

On je izjavio da Srbi u Crnoj Gori "samo traže pravo na slobodu vjeroispovijesti, na jezik i pismo, kao što u Republici Srpskoj traže samo poštovanje Daytona, a ne odcjepljenje".
Vijesti / Flash | 05. 09. 2021. u 18:25 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da su događaji u Crnoj Gori nastavak ideologija po kojima treba ugasiti Srpsku Pravoslavnu Crkvu (SPC) u toj zemlji.

''Njihov politički plan u Crnoj Gori je bio da Mitropoliju crnogorsko-primorsku odvoje od SPC-a, da je proglase u početku pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori i da se time vremenom Srbi asimiliraju, nestanu i da postoji jasna dvotrećinska i tročetvrtinska većina crnogorskog pravoslavnog naroda'', rekao je Vučić za TV Prva.

On je izjavio da Srbi u Crnoj Gori "samo traže pravo na slobodu vjeroispovijesti, na jezik i pismo, kao što u Republici Srpskoj traže samo poštovanje Daytona, a ne odcjepljenje".

Komentirajući navode crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića o velikosrpskim aspiracijama prema toj zemlji, Vučić je rekao da Srbija nema nikakve aspiracije prema Crnoj Gori, s kojom želi najbliže i najbolje moguće odnose.

''Nemamo i nismo nikada imali namjeru da mi nekoga pokoravamo. I da odgovorim gospodinu Đukanoviću - ni ti, ni bilo tko drugi nećete uspjeti pokoriti Srbiju i nećete je više pokoravati kao što ste činili prethodnih 30 godina'', rekao je Vučić.

Dodao je da se iz Crne Gore vladalo Srbijom "na sve moguće načine, preko kriminala, preko policijskih dužnosnika, političkih dužnosnika, dužnosnika u obavještajnim strukturama", ali da su ti ljudi "koji su radili protiv Srbije najvećim dijelom počišćeni".

''Ja vam sad kažem, mi nećemo upravljati Crnom Gorom, hoćemo bratske i prijateljske odnose ali vam jamčim, dok sam živ, neću vam dati da Srbiju pokorite onako kako ste je pokoravali... Vi znate što to znači i što trebate poduzeti'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close