plaše ga i zabrinjavaju..

Vučić: Brinu me prijetnje iz Prištine

Vijesti / Flash | 08. 06. 2017. u 08:51 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga prijetnje koje stižu iz Prištine plaše i zabrinjavaju, jer ne misli da su samo za "unutarnju upotrebu" i u cilju predizborne kampanje koja se tamo vodi.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora s europskim povjerenikom za proširenje Johannesom Hahnom, Vučić je kazao kako mora primijetiti izostanak reakcija međunarodne zajednice, istaknuvši kako misli da bi u slučaju kada bi takve prijetnje stizale iz Srbije reakcije bile žestoke.

"Zabrinjava činjenica da su te izjave, najteže moguće, prijetnja jednom narodu i da na to izostaju adekvatne reakcije", istaknuo je Vučić, javio je Tanjug.

Prethodno je Hahn, upitan da prokomentira izjave kosovskih političara da neće provesti Bruxelleski sporazum niti da imaju namjeru formirati Zajednicu srpskih općina na Kosovu, odgovorio kako je vrijeme predizborne kampanje i da ne želi dalje ulaziti u to.

"Smatram da su građani regije opredijeljeni za eurointegracije, za mir i stabilnost, jedino što im osigurava članstvo u EU, a odgovorni političari moraju razumjeti težnje građana i tome dati svoj doprinos", dodao je Hahn.

Međutim, Vučić je ustvrdio kako se takvim izjavama dovodi u pitanje opstanak jednog naroda te kako ne misli da se radi samo o predizbornoj kampanji.

"Ne želim dolijevati ulje na vatru. Mi se moramo potruditi da odgovaramo smirenim tonom, da situaciju umirujemo koliko god je moguće, ne zato što smo slabi ili se nekoga plašimo, već zato što se normalni i pristojni ljudi tako ponašaju", rekao je Vučić.

Srbijanski predsjednik pozvao je zemlje članice Europske unije da na objektivan načina ocjenjuju postupke političkih lidera u regiji.

Govoreći o situaciji u regiji, Vučić je ustvrdio kako prosperitet ovisi od mira i stabilnosti.

"Uložit ćemo mnogo napora, spremni smo nastaviti dijalog s Prištinom i ne miješati se u unutarnju politiku bilo koje države u regiji, ali ćemo se zalagati za održanje mira. Pred nama je mnogo teških tema s Hahnom - o vladavini prava, borbi protiv korupcije i nadamo se da ćemo postići dobre rezultate", naglasio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close