Imenovanje

Nova sutkinja Županijskog suda u Mostaru

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 15. listopada ove godine.
Vijesti / Flash | 16. 09. 2020. u 14:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je, tijekom drugog dana sjednice, koja je počela u srijedu u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Federacije BiH, imenovni su: Kovač-Grabonjić Sanela, na poziciju sutkinje Vrhovnog suda Federacije BiH; Bogdan-Krstović Anabela, na poziciju sutkinje Kantonalnog suda u Sarajevu; Akova Samra, na poziciju sutkinje Kantonalnog suda u Sarajevu; Murtezić Melika, na poziciju sutkinje Kantonalnog suda u Sarajevu; Filipović Erna, na poziciju sutkinje Županijskog suda u Mostaru; Sakić Muris, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu.

Imenovana je Bejtović-Janušić Adela, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu; Lučić Milica, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu; Banduka Nenad, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu; Kulenović Nermina, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu; Kršlak Edina, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu; Mirjanić Dragan, na poziciju suca Općinskog suda u Sarajevu; Skoko Predrag, na poziciju suca Općinskog suda u Sarajevu; Mušinović Armina, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu; Krivić Azra, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu.

Također VSTV je imenovao Karahmetović Mirsada, na poziciju dodatne sutkinje Općinskog suda u Sarajevu, Trumić Anel, na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Sarajevu; Pašagić Zerina, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sanskom Mostu; Destanović Senad, na poziciju sudije Općinskog suda u Srebreniku; Macura Ivan, na poziciju tužioca Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanskog kantona; Prole Saša, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona te Kebić Berina, na poziciju tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Na razini Republike Srpske, imenovana je Vrabac Halida, na poziciju zamjenice glavne tužiteljice Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristranosti.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 15. listopada ove godine.

VSTVBiH je također donio odluku o imenovanju sutkinje Osnovnog suda u Višegradu Dane Plećić za vršitelja dužnosti predsjednika Osnovnog suda u Višegradu od 30. rujna ove godine, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close