Po treći put

Vrhovni sud: Seferovići nisu krivi za smrt Dženana Memića

Dženanov otac od početka tvrdi da je njegov sin ubijen, te da je prometna nesreća samo farsa koja je imala cilj nekoga zaštititi.
Vijesti / Flash | 27. 07. 2021. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferović u predmetu "Dženan Memić". Ovo je treći put da su ih sudovi oslobodili van razumne sumnje nisu mogli utvrditi da se dogodila prometna nesreća u kojoj je Memić stradao, odnosno jer nije bilo dovoljno dokaza da se prometna nesreća dogodila.

Županijski sud u Sarajevu je prvu osloboađajuću presudu izrekao 16. srpnja 2018. godine, a drugu 13. siječnja 2020. godine. U oba slučaja Vrhovni sud FBiH je usvojio žalbe Tužiteljstva KS i vratio slučaj na početak.

Ono što je obilježilo ovaj slučaj i suđenje dugo skoro dvije godine jeste što su Tužiteljstvo KS i oštećeni (obitelj Memić) bili na suprotnim stranama.

Dženanov otac od početka tvrdi da je njegov sin ubijen, te da je prometna nesreća samo farsa koja je imala cilj nekoga zaštititi. Od 8. veljače 2016. godine porodica Memić traga za istinom o Dženanovoj smrti.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao 8. veljače 2016. dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži. Sedam dana kasnije preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od zadobijenih ozljeda.

Slučaj je prvobitno vođen kao prometna nesreća, da bi ga Tužiteljstvo za vrijeme glavne tužiteljice Dalide Burzić prekvalificiralo u kazneno djelo ubosjtva, a potom opet vratilo na prometnu nesreću te je za ovo kazneno djelo podignuta i optužnica.

Kopirati
Drag cursor here to close