Hrvatska

Vrhovni sud obio izručiti bh. državljanina Tunisu

Državljanin Bosne i Hercegovine A. Č. do daljnjega neće biti izručen Tunisu koji ga traži zbog navodne upletenosti u ubojstvo pripadnika Hamasa.
Vijesti / Flash | 28. 05. 2018. u 17:43 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je odluku kojom se poništava ranije donesena odluka na nižem sudskom tijelu o izručenju bosanskohercegovačkog državljanina A. Č. Tunisu, javlja agencija Anadolija.

Državljanin Bosne i Hercegovine A. Č. do daljnjega neće biti izručen Tunisu koji ga traži zbog navodne upletenosti u ubojstvo pripadnika Hamasa.

"U svojoj odluci broj I Kž-296/2018-5 od 28. svibnja 2018. vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske prihvatilo je žalbu izručenika A. Č. te je preinačilo pobijano rješenje Županijskog suda u Velikoj Gorici broj Kv-I-20/2018 od 8. svibnja 2018. i odbilo molbu za izručenje Republike Tunis", stoji na stranicama Vrhovnog suda.

Kao jedan od razloga je, kako se navodi, opasnost od izvršenja smrtne kazne nad osumnjičenikom u Tunisu.

Navodi se da je Vrhovni sud RH nakon žalbe koju je podnio odvjetnik A. Č. poništio ranije donesenu odluku Županijskog suda u Velikoj Gorici da se A. Č. izruči Tunisu.

Državljanin BiH, 46-godišnji A. Č., priveden je u Hrvatskoj 13. ožujka ove godine u zračnoj luci "Franjo Tuđman" po Interpolovoj tjeralici i optužbi tužiteljstva iz Tunisa koja ga tereti da je bio upleten u ubojstvo visokopozicioniranog člana Hamasa Mohammeda Zawahrija.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close