Pretres

Vrhovni sud FBiH ukinuo oslobađajuću presudu u predmetu Memić

Prema zakonskoj regulativi, nakon što se presuda dva puta ukine, slučaj se prebacuje na viši sud, što je u ovom slučaju Vrhovni sud FBiH.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2021. u 20:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud FBiH djelomično je uvažio žalbu Kantonalnog tužiteljastva Kantona Sarajevo koje je podnijelo na oslobađajuću presudu u predmetu "Dženan Memić". Kako je kazala glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić, presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću je ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred Vrhovnim sudom FBiH.

Podsjetimo, ovo je drugi put da Vrhovni sud FBiH ukida presudu Kantonalnog suda Sarajevo u ovom predmetu.

U oba slučaja, predsjedavajući sudskog vijeća Igor Todorović je izrekao oslobađajuću presudu u kojoj se navodi kako Tužiteljstvo KS nije dokazalo izvan razumne sumnje da je Dženan Memić stradao u prometnoj nesreći za koju se sumnjiče Seferovići, prenosi N1.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao 8. veljače 2016. dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži. Sedam dana kasnije preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od zadobivenih ozljeda.

Slučaj je prvobitno vođen kao prometna nesreća, da bi ga Tužiteljstvo za vrijeme glavne tužiteljice Dalide Burzić prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva, a potom opet vratilo na prometnu nesreću te je za ovo kazneno djelo podignuta i optužnica.

Prva prvostupanjska presuda donesena je 16. srpnja 2018. godine, ali je Vrhovni sud FBiH poništio i vratio na ponovno suđenje te naredio novo vještačenje prometne nesreće.

Druga prvostupanjska presuda donesena je 13. siječnja 2020. godine, ali je Tužiteljstvo KS ponovo uložilo žalbu.

Prema zakonskoj regulativi, nakon što se presuda dva puta ukine, slučaj se prebacuje na viši sud, što je u ovom slučaju Vrhovni sud FBiH.

U ovaj slučaj uključilo se i Tužiteljstvo BiH, a kao posljedica njihove istrage privedeni su Zijad Mutap i Hasan Dupovac koji se nalaze u pritvoru.

Kopirati
Drag cursor here to close