kredit

Vrhbosanskoj nadbiskupiji 382.000 eura iz hrvatskog proračuna

Vijesti / Flash | 30. 12. 2016. u 07:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hrvatske odobrila je Vrhbosanskoj nadbiskupiji iz Sarajeva 382.000 eura iz proračunskih zaliha.

"Primatelj je, nakon iskorištenja odobrenih sredstava, dužan da Ministarstvu financija dostavi izvještaj o zakonskom, namjenskom i svrsishodnom utrošku", navedeno je u rješenju Vlade do kojeg je došao hrvatski portal "Indeks".

U rješenju piše da je neutrošena i nenamjenski utrošena sredstva potrebno vratiti u državni proračun.

Prema navodima hrvatskog portala, Vrhbosanska nadbiskupija dobila je kredit od Hrvatske banke za obnovu i razvoj /HBOR/, čije rate plaćaju građani Hrvatske.Pretpostavlja se da je kredit namijenjen katoličkom Svećeničkom domu u Sarajevu za koji je rate plaćala i Vlada Zorana Milanovića.

U Svećenički dom Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu katolički svećenici uselili su 2011. godine, a Dom služi za svećenike koji su zbog mirovine ili bolesti prekinuli službu.

Prilikom blagoslova Doma, vrhbosanski nadbiskup kardinal Puljić zamolio je HBOR za strpljivost pri vraćanju duga, te izrazio nadu da će Vijeće ministara BiH pomoći izgradnju Svećeničkog doma tako što će oprostiti polovicu iznosa koji bi trebalo platiti za PDV.

Godine 2014. ministar financija Hrvatske Boris Lalovac tražio je od Vlade da Vrhbosanskoj nadbiskupiji uplati 425.042 eura kao pomoć u otplati rate kredita, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close