'Novinari nisu na listi'

Vranić: Prioritete za cijepljenje određuju entitetske razine

''Ni Vlada Kantona Sarajevo, ni Ministarstvo zdravstva, niti ja kao ministar, nemamo utjecaj na to tko će biti prioritet u procesu imunizacije.''
Vijesti / Flash | 01. 04. 2021. u 20:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom izjave ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića "o tome da novinari nisu na listi prioriteta" za cijepljenje, pojašnjavajući je, on je danas kazao "da mu je žao što je njegova izjava izazavala burne reakcije i očiti nesporazum".

''Ni Vlada Kantona Sarajevo, ni Ministarstvo zdravstva, niti ja kao ministar, nemamo utjecaj na to tko će biti prioritet u procesu imunizacije. O tome svjedoči i naš zahtjev prema Federalnom zavodu za javno zdravstvo da na listu prioriteta dodaju transplantirane osobe, ali odgovor je bio da se strogo moramo pridržavati njihovog plana cijepljenja'' - izjavio je Vranić, prenosi Služba za protokol i press KS.

Navodi da da su smjernice za prioritete imunizacije određene na razini Svjetske zdravstvene organizacije, a da u Bosni i Hercegovini prioritete za cijepljenje određuju entitetske razine.

''Vlada Federacije BiH je početkom godine donijela Pravilnik prema kojem su zdravstveni djelatnici i drugo zdravstveno osoblje prva prioritetna skupina, te starije osobe i osobe koje rade u ustanovama za brigu o starijim osobama, potom osobe s kroničnim bolestima, pa osobe koje su zaposlene u javnim službama od značaja (policija, obrazovanje...)'' - pojasnio je Vranić.

Ministar zdravstva KS samtra da su Vijeće ministara BiH i Vlada FBiH uradili svoj dio posla da bi do sada već bile cijepljene sve prioritetne skupine, među kojima i novinari i sve ostale osobe koje su svojim poslom svakodnevno izložene riziku od zaraze.

''Nisam bio, niti ću ikad biti slatkorječivi političar koji neće uraditi ništa u cilju nabavke cjepiva, ali će bez imalo stida i grižnje savjesti medijskim radnicima javno obećati da će ih dodati na listu prioriteta, kako bi im se dodvorio'' - kazao je Vranić.

Kopirati
Drag cursor here to close