Velika nagrada magistralnog puta Prijedor - Banja Luka

Vozači iz Dodikove pratnje skrivili prometnu nesreću, dvije osobe ozlijeđene

U subotu u 9:45 došlo do prometne nesreće na magistralnom putu Prijedor - Banja Luka, u kojem je sudjelovalo jedno privatno i jedno službeno vozilo.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2021. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je na magistralnom putu došlo do prometne nesreće u kojoj su sudjelovala dva automobila, a jedan od njih je, kako neslužbeno saznaje klix.ba, službeno vozilo koje je bilo u pratnji Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a.

Za Klix.ba je službeno potvrđeno iz policijske stanice Prijedor kako je u subotu u 9:45 došlo do prometne nesreće na magistralnom putu Prijedor - Banja Luka, u kojem je sudjelovalo jedno privatno i jedno službeno vozilo.

"Izlaskom na mjesto događaja izvršen je uviđaj i utvrđeno je da su sudjelovala dva vozila. Jedno vozilo je u privatnom vlasništvu i njime je upravljala osoba E.E. iz Kamičana, a drugo je službeno vozilo u pratnji štićene osobe", rekla je portparolka PU Prijedor.

Prema neslužbenim informacijama, vozači Milorada Dodika su prateći predsjednika SNSD-a na otvorenje kampanje stranke u Prijedoru, napravili prometnu nesreću.

Vozilo koje se nalazilo na začelju kolone je u velikoj brzini odgurnulo vozilo koje se kretalo ispred njih, nakon čega je vozač E.E. izgubio kontrolu nad automobilom i završio u kanalu. Automobil u kojem se nalazio Milorad Dodik nije sudjelovalo u nesreći.

U ovoj sprometnoj nesreći su lakše povrijeđeni vozač i suvozač iz privatnog automobila, a nakon završenog uviđaja će biti utvrđena odgovornost vozača koji su sudjelovali u nesreći.

Kopirati
Drag cursor here to close