Pao tender

Vojska ostala bez kruha i pite

Tender se odnosio se na nabavku kriha i pite za pripadnike Oružanih snaga BiH na lokacijama u Goraždu, Žepču, Doboju i Derventi.
Vijesti / Flash | 14. 08. 2019. u 08:43 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane BiH poništilo je tender za nabavku prehrambenih artikala za potrebe Oružanih snaga BiH (OSBiH), objavljeno je na Portalu javnih nabavki, a vrijednost ugovora za nabavku hrane za potrebe OSBiH u 2019. godini izosi čak 2,4 milijuna KM.

Dnevni avaz piše kako je ovom odlukom Ministarstva obrane poništen tender za nabavku hrane ukupne vrijednosti već od 200.000 maraka. Kako je navedeno u obavijesti, razlog za poništenje tendera je što ''nijedna ponuda nije dostavljena u određenom krajnjem roku''.

Pročitajte još

Poništeni tender odnosio se na nabavku kriha i pite za pripadnike Oružanih snaga BiH na lokacijama u Goraždu, Žepču, Doboju i Derventi.

Avaz navodi kako je ovo već sedmi tender koji je poništen u posljednje dvije godine za više vrsta prehrambenih artikala. Ova državna institucija poništila je i 4. prosinca 2017. godine tender za nabavku hrane prve klase, koji se odnosio na nabavku polutrajnih suhomesnatih proizvoda od junećeg i goveđeg mesa. Ukupna vrijednost ovog tendera bila je 5,5 milijuna maraka.

Tada je, također, bio poništen i dio javnog poziva koji se odnosio na halal program. Isti ovaj tender poništen je u lipnju 2016. godine, zbog čega je i bio raspisan novi, koji je, također, opet proglašen neuspjelim.

U svim tenderima kao razlog za poništenje, iako je navedeno da je broj firmi koje su se javile za isporuku artikala veći od tri, naglašeno je da ''nijedna ponuda nije prihvatljiva''. Ukupna vrijednost poništenih tendera iznosi skoro sedam milijuna KM.

Ovo nije prvi put da MOBiH poništava tendere za nabavku hrane za potrebe OSBiH. Zbog toga je ova institucija 2017. formirala i povjerenstvo kako bi otklonila sve probleme s nabavkama, navodi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close