Neprijatelj br. 1

Vojska BiH na nogama: Miševi u kuhinji!

''I u okolnostima nedovoljnog izdvajanja finacijskih sredstava za potrebe MO i OS BiH, zdravlje naših pripadnika je na prvom mjestu'', navedeno je.
Vijesti / Flash | 10. 09. 2020. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu informacija objavljenih u Dnevnom avazu, a vezano za navodno prisustvo miševa u kuhinjsko trpezarijskom bloku vojarne Rajlovac, nadležni u Oružanim snagama BiH su pokrenuli postupak utvrđivanja činjenica.

''U skladu s procedurama kojima su regulirane mjere na zaštiti života i zdravlja pripadnika OS BiH, u MO i OS BiH kontinuirano se provode DDD mjere (dezinfekcija, deratizacija, dezinsekcija), uključujući i dodatne mjere zaštite od pandemije COVID-19'', navedeno je iz Ministarstva obrane BiH.

''I u okolnostima nedovoljnog izdvajanja finacijskih sredstava za potrebe MO i OS BiH, zdravlje naših pripadnika je na prvom mjestu. U prilog tome govori i činjenica da su MO i OS BiH znatno pojačale aktivnosti ne samo na zaštiti života i zdravlja svojih pripadnika nego i šire zajednice, svojom nesebičnom podrškom civilnim organima vlasti'', navedeno je u priopćenju.

Avaz je, naime, objavio kako im je dostavljena ''užasna snimka'' iz spomnute vojarne.

''Ovo je užas'', prokomentirao je izvor Avaza koji je i poslao video.

Video: Užas: Miševi hodaju kuhinjom kasarne "Rajlovac"
Kopirati
Drag cursor here to close