Potpisivanje

Vojnodiplomatski predstavnici pojačali suradnju s MO i OS BiH

Plan je u ime MO i OS BiH potpisao Zoran Šajinović, pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju.
Vijesti / Flash | 26. 02. 2020. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisan Plan suradnje između MO i OS BiH i Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

Plan suradnje između Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Asocijacije vojnodiplomatskih predstavnika u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu potpisan je 26. veljače 2020.
godine.

Plan je u ime MO i OS BiH potpisao Zoran Šajinović, pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju, a u ime Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH brigadir Žarko Henigman, doajen Asocijacije, vojni ataše R Slovenije u BiH.

Pomoćnik ministra Šajinović se zahvalio Asocijaciji vojno-diplomatskih predstavnika u BiH na veoma dobroj suradnji. Naglasio je da Plan za 2020. godinu predstavlja dobru bazu za suradnju, te očekivanje
da će Bosni i Hercegovini biti dana prilika da bude partner i u većim projektima.

Brigadir Henigman je istaknuo da je potpisivanje Plana svojevrsna poruka opredijeljenosti Asocijacije ka suradnji sa MO i OS BiH, razmjeni znanja i iskustava, te pomoći BiH ka njenom euroatlantskom putu.

Planom je predviđena realizacija 20 zajedničkih aktivnosti, a koje su podijeljene u četiri oblasti: protokolarne aktivnosti, posjeta jedinicama, nazočnost okruglim stolovima i brifinzima, te društvene, kulturne i vjerske aktivnosti.

Potpisivanju je nazočio pukovnik Kai-Uwe Napel, zamjenik doajena Asocijacije, vojni ataše SR Njemačke i pukovnik Elmir Mahmutbegović, viši stručni uaradnik za strane vojne ataše-e u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close