Bh. vojnici se vratili kući

Vojnici iz Afganistana se vratili u Čapljinu

U postrojbi je 45 pripadnika, od kojih su i tri žene, a bili su u misiji podrške miru, čime su i Oružane snage u BiH dale svoj doprinos sigurnosti u svijetu.
Vijesti / Flash | 10. 07. 2018. u 11:49 Bljesak.info
Kopirati

U čapljinskoj vojarni "Božan Šimović" u utorak je upriličena ceremonija svečanog dočeka jedinice Oružanih snaga (OS) BiH iz sastava 4. pješačke brigade iz misije potpore miru u Afganistanu.

Foto: Bljesak.info / Doček vojnika u Čapljini

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik Operativne komande OS BiH, generalmajor Radovan Ilić kazao je kako su se nakon šest mjeseci, iz uspješno izvršene misije potpore miru u Afganistanu vratila dva kontingenta, kontingent pješačke jedinice od 45 pripadnika te kontingent vojne policije od pet pripadnika Oružanih snaga BiH.

Dodao je kako su njihovi zadaci bili vezani za osiguranje baze u Afganistanu, odnosno vojno policijske poslove.

Ustvrdio je kako je ova uspješno izvršena misija dokaz da OS BiH imaju dobar način priprema, kao i dobar izbor ljudi.

''Ovim dokazujemo da nismo samo potrošači međunarodnih usluga u pogledu obrane, nego da dajemo svoje usluge drugima, što je veliki korak za Oružane snage BiH '',  kazao je generalmajor Radovan Ilić.

Foto: Bljesak.info / Doček vojnika u Čapljini

Istaknuo je kako se sljedeća misija već priprema i da je jedna rotacija upućena, dok bi slijedeća trebala ići u prosincu ove godine.

Zapovjednik 4. pješačke brigade, brigadir Zdravko Rezić naglasio je kako je izuzetno ponosan što su pripadnici te brigade, po šesti put, uspješno realizirali misiju potpore miru te od američkih kolega dobili mnogobrojne pohvale za profesionalizam, odanost i predanost radu.

''Ova njihova iskustva će nam pomoći u pripremi za nove rotacije'',  istaknuo je.

U svečanom dočeku sudjelovali su najviši dužnosnici zapovjedništva i jedinica OS BiH te predstavnici civilnih vlasti BiH.

Foto: Bljesak.info / Doček vojnika u Čapljini
Kopirati