Vježba

Vojnici iz BiH borili se za titulu najboljeg ratnika

Kako je priopćilo Ministarstvo obrane BiH, tim iz OS BiH ostvario je zapažene rezultate…
Vijesti / Flash | 18. 03. 2019. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ceremonija zatvaranja vojnog ''Natjecanja za najboljeg ratnika 2019'' (Best Warrior Competition 2019) održana je 17. ožujka 2019. godine u Saveznoj državi Maryland, SAD. 

Ukupno 15 vojnika, dočasnika i vojnika iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Nacionalne garde Marylanda i Oružanih snaga Estonije natjecalo se na ovom izuzetno zahtjevnom vojnom natjecanju.

 

Na ceremoniji su proglašeni najbolji pojedinci u svim kategorijama, a prvi pomoćnik zapovjednika Nacionalne garde Maryland za kopnenu vojsku brigadna generalica Janeen L. Birckhead čestitala je svim sudionicima na izvanrednim rezultatima. Zahvalila se svima na doprinosu da se ovo natjecanje podigne na vrlo visoku razinu, a posebnu zahvalu je uputila sudionicima iz BiH i Estonije, jer su natjecanju dali i međunarodni karakter.

Kako je priopćilo Ministarstvo obrane BiH, tim iz OS BiH ostvario je zapažene rezultate, a u njegovom sastavu su bili: potporučnik Faris Sitnić, stariji vodnik I klase Zvonko Baotić, vodnik Stefan Bećarević i kaplar Jasmin Suljić.

  

''Pripadnici OS BiH su pokazali visok stupanj profesionalnosti, borbenog duha i zalaganja tijekom izvršavanja svih postavljenih zadataka, koji su dostojno predstavili OS BiH. Kako su istakli, motiviranost tijekom cijelog natjecanja je bila na izuzetno visokoj razini, i dali su svoj maksimum radi postizanja što boljih rezultata. Smatraju da sudjelovanje na ovako prestižnom natjecanju predstavlja za njih bogato vojničko iskustvo, te da će ovdje stečena znanja i vještine imati značajan utjecaj na dalji razvoj njihove profesionalne vojne karijere'', navelo je Ministarstvo obrane.

  / 
Kopirati
Drag cursor here to close