Banja Luka

Vojin Mijatović uputio zahtjev za izgradnju biste Srđanu Aleksiću

Izradu i postavljanje spomen biste ću financirati osobno rekao je Vojin Mijatović
Vijesti / Flash | 24. 05. 2021. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović danas je Gradskoj upravi Banja Luka i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću uputio zahtjev u vezi postavljanjem spomen biste Srđanu Aleksiću.

"Izradu i postavljanje spomen biste ću financirati osobno, od grada samo tražim određivanje lokacije i suglasnost za isto! Iskreno se nadam da će gradska uprava dati saglasnost i da će ovim Banja Luka poslati poruku mira, multikukturalnosti, ali i večne zahvalnosti velikom Srđanu Aleksiću", poručio je Mijatović.

Podsjetimo, Srđana Aleksića ubili su prije 28 godina u rodnom Trebinju. Njegov 'grijeh' bio je što je usred ratnog vihora i rasplamsale mržnje želio ostati čovjek.

Srđan Aleksić (26) iz Trebinja pokušao je zaštititi svog sugrađanina muslimana Alena Glavovića kad su ga pripadnici Vojske Republike Srpske počeli maltretirati i tuči.  I premda je i sam Srđan pripadao toj vojsci, u siječnju 1993. četvorica su ga zbog njegove geste pretukla kundacima. Pao je u komu i preminuo šest dana kasnije.

Srđanov otac u osmrtnici je napisao: 'Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost.'

Jedan od napadača na Srđana je poginuo tijekom rata, dok su ostali osuđeni na 28 mjeseci zatvora.

Kopirati
Drag cursor here to close