Obrana od poplava

Vodostaj Save u porastu, za sad nema opasnosti od plavljenja

''Jedino na Savi bilježimo povećanje vodostaja što je i za očekivati, jer prema ovom vodotoku otječu sve vode sa vodnog područja Save'', ističu iz Agencije.
Vijesti / Flash | 04. 02. 2019. u 14:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uslijed prestanka padavina trenutno se bilježi trend stagnacije i blagog opadanja vodostaja na svim vodotocima na vodnom području Save u Federaciji BiH, priopćeno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save. 

Tako je vodostaj Bosne na VS Maglaj u posljednjih šest sati opao za 75 cm, a na VS Žepče za 71 cm, dok je u istom periodu na VS Sanski Most (Sana) i VS Kaloševići (Usora) vodostaj opao za 19 cm. 

''Jedino na Savi bilježimo povećanje vodostaja što je i za očekivati, jer prema ovom vodotoku otječu sve vode sa vodnog područja Save'',  ističu iz Agencije. 

Iako je vodostaj Save u porastu, u ovom trenutku, kako navode, ne prijeti opasnost od plavljenja na ovom području s obzirom na to da je do kote proglašenja redovne obrane od poplava preostalo nešto manje od tri metra. 

Inače, sve aktivnosti na praćenju i obavještavanju o trenutnom hidrološkom stanju se provode u skladu sa Federalnim operativnim planom obrane od poplava. 

''Zbog svega spomenutog, kao i promjenljivih vremenskih uslova koji se očekuju u narednom periodu, Agencija za vodno područje rijeke Save nastavlja s redovnim praćenjem vodostaja i obavještavanjem o stanju na svim vodotocima na vodnom području rijeke Save u FBiH'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close