Stabiliziranje

Voda se povukla s cesta, magistralni i regionalni smjerovi prohodni

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolnik i apelira na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže rastojanje između vozila.
Vijesti / Flash | 16. 05. 2019. u 16:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voda se povukla s cesta gdje je u prethodna dva dana pravila probleme. Svi magistralni i regionalni cestovni smjerovi su prohodni.

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolnik i apelira na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže rastojanje između vozila.

Na autocesti A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila, prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U tijeku su sanacijski radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova prometuje usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacijski radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se cestovni smjerovi: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicamaprema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close