''Milijunski iznosi odvjetnicima''

Vlada HNŽ: Odvjetnički lobiji najviše zarađuju od tužbi protiv Vlade

Tužbe i presude dodatno opterećuju proračun
Vijesti / Flash | 19. 03. 2019. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužbe i presude dodatno opterećuju proračunVlade Hercegovačko-neretvanske županije, a odvjetnički lobiji od novih tužni protiv Vlade imaju najveću korist, rečeno je između ostalog na današnjoj 100. sjednici na kojoj je Vlada razmotrila Informaciju o problematici u svezi s pravosnažnim sudskim presudama i izvansudskim nagodbama.

Vlada je iznova podsjetila na to kako se radi o naslijeđenim tužbama koje su utemeljene na odlukama koje su donosile neke ranije vlade, priopćili su iz Vlade.

Unatoč toj činjenici, ozbiljnim i odgovornim gospodarenjem javnim financijama, Vlada je stvorila preduvjete i do sada isplatila više od 15 milijuna KM.

''Izdvojeni iznos i ukupni pristup rješavanju te problematike jasni su pokazatelji spremnosti Vlade za konačnim rješavanjem problema kojega nije kreirala, a koji je postao najozbiljnija prijetnja financijskoj stabilnosti HNŽ.

No, umjesto razumijevanja i potpore, ovih dana smo svjedoci kako od istih protagonista  - tužitelja i odvjetnika - imamo nove tužbe, utemeljene, također, na odlukama nekih ranijih vlada, a koje bi, kada bi bile prihvaćene, definitivno urušile sav dosadašnji napor i postignutu financijsku stabilnost Proračuna'', poručeno je iz Vlade.

Očigledno je, navode iz Vlade, kako svjedočimo dobro osmišljenoj akciji odvjetničkog lobija koji, u konačnici, od nje i ima najveću korist.

''Naime, postoje egzaktni pokazatelji o milijunskim iznosima koje su neki odvjetnici ostvarili tužbama te stoga ne čudi da se dnevno susrećemo s njihovim porukama u kojima proračunske korisnike potiču na nove tužbe. Svjedočimo i stotinama apelacija Ustavnom sudu, zbog dužine trajanja sudskih postupaka,  temeljem kojih smo već isplatili značajna sredstva, iako nemamo nikakve veze s radom sudova, što je u ovlasti Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća. Zbog svega narečenog, Vlada izražava ozbiljnu zabrinutost za financijsku stabilnost Proračuna i redovitost isplata, kako plaća, tako i svih drugih davanja'' priopćili su iz Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close