Redovita sjednica

Vlada SBŽ: Usvojena Strategija razvoja, odobreni poticaji poljoprivredi

Vijesti / Flash | 07. 04. 2016. u 18:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) utvrdila Prijedlog zakona o delegiranju nadležnosti SBŽ-a iz oblasti turističke djelatnosi i rada turističke zajednice na općine Kreševo i Kiseljak, te ga je uputila u Skupštinu po skraćenoj proceduri.

Vlada je usvojila i Strategiju razvoja SBŽ-a, koja je izrađena uz podršku projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), zajedničke inicijative Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH, uz angažiranje Innova Management Consulting d.o.o. Sarajevo.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je predložilo, a Vlada donijela odluku o usvajanju Programa utroška sredstava sa pozicije "Poticaji vodoprivredi", utvrđenih proračunom za 2016. godinu, u iznosu od 600.000,00 KM.

Vlada je, također, donijela odluku o davanju suglasnosti za pokretanje procedure za realizaciju projekata sa pozicije "Poticaji poljoprivredi" za 2016. godinu, na osnovu plana raspodjele sredstava daje se suglasnost za pokretanje procedure za realizaciju projekata u oblasti vodoprivrede u iznosu od 600.000,00 KM.

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike je donijelo odluku o pokretanju postupka za usluge provođenja interventne deratizacije na području SBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close