Sa sjednice

Vlada HNŽ odobrila plan navodnjavanja, sredstva za deratizaciju i poslove za obitelji diplomata

Vijesti / Flash | 12. 04. 2017. u 13:47 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj, 46. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije očitovala se na amandmane na Prijedlog Zakona o oružju i streljivu u HNŽ, čime su stečeni uvjeti za skupštinsko izjašnjavanje o Zakonu.

S ciljem osiguranja uvjeta za održivu uporabu voda u oblastima čiji razvitak ovisi od interesa tržišta, Vlada je usvojila Nacrt Plana navodnjavanja poljoprivrednih površina na području Hercegovačko-neretvanske županije. Istaknuto je da je Plan napravljen imajući u vidu kako je jedan od uvjeta za učinkovitiji i brži ukupni razvitak poljoprivrede izgradnja sustava za navodnjavanje.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Nacrt Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Francuske o zapošljavanju članova obitelji diplomatskih i konzularnih predstavnika. Također, usvojene su odluke o načinu utroška 200.000,00 KM utvrđenih Proračunom za javno-zdravstvenu djelatnost, odnosno preventivne, protuepidemijske i DDD mjere i o davanju suglasnosti Ministarstvu za pokretanje postupka javne nabave i plaćanja roba za proljetnu fazu obveznog preventivnog sustavnog deratiziranja na području HNŽ.

Iz resora Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, Vlada je usvojila Nacrt Plana upravljanja za J.P. Park prirode „Hutovo blato“.

Usvojen je, također, i redoviti mjesečni Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima i Operativni plan za travanj 2017. godine.

Na prijedlog Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, usvojeno je Izvješće o prikupljanju i korištenju sredstava ostvarenih temeljem posebne naknade za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, te Izvješće o radu Županijskog stožera civilne zaštite za 2016. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close