Dan sjećanja na genocid

Vlada Federacije BiH 11. srpnja proglasila Danom žalosti

''Odluka je donesena radi izražavanja saučešća i suosjećanja s obiteljima žrtava, te sjećanja na genocid u Srebrenici'', priopćeno je iz Vlade FBiH
Vijesti / Flash | 08. 07. 2021. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na današnjoj sjednici u Mostaru, 11. srpanj 2021. godine - Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, proglasila Danom žalosti u Federaciji BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

"Dan žalosti se obilježava obveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije BiH i institucija Federacije BiH. Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH. Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH dužne su uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti", priopćeno je nakon sjednice Vlade FBiH.

U obrazloženju ove odluke istaknuta je činjenica da su tijekom proteklog rata na teritoriji cijele BiH počinjeni brojni zločini i da su se dogodile tragedije ogromnih razmjera, ali je po brutalnosti i broju žrtava najteži zločin, odnosno genocid, izvršen u Srebrenici.

"Odluka je donesena radi izražavanja saučešća i suosjećanja s obiteljima žrtava, te sjećanja na genocid u Srebrenici", navodi se u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close