Ponedjeljak, 10 sati

Vlada dala rok za cjepiva, inače će tražiti smjenu direktora

Vlada je dala rok Zavodu za javno zdravstvo da se do ponedjeljka izjasni o potpisu ugovora, inače će tražiti smjenu direktora, navodi FTV.
Vijesti / Flash | 13. 03. 2021. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Vlada Federacije odlučila kako će 350 000 doza ruske vakcine Sputnik V kupiti putem dva uvoznika - MGM Farma iz Kaknja i Krajinagroupa iz Banje Luke - premijer Fadil Novalić je potpisao i pisma namjere, a 12 milijuna maraka je prebačeno na račun Zavoda za javno zdravstvo Federacije, koji je zadužen da potpiše ugovore sa dobavljačima.

Federalna televizija javlja kako odluka o tome trenutno ovisi od Davora Pehara koji je na čelu Zavoda, ali i ad hoc tima koji je Vlada formirala za nabavku cjepiva.

Dakle, iako su svi preduvjeti još jučer bili ispunjeni, ugovori nisu potpisani.

Konkretan razlog je nepoznat, a Vlada je dala rok Zavodu za javno zdravstvo da se do ponedjeljka izjasni o potpisu ugovora, inače će tražiti smjenu direktora.

Statistika: 679 pozitivnih, 29 smrtnih ishoda

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u posljednja 24 sata prijavljeno je 2.505 uzoraka, od kojih je 679 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH. Do sada je testirano ukupno 484.414 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 93.204 osobe. 

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 80.115 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavljen je 21 pacijent. Trenutno je aktivno 10.135 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu je prijavljeno 29 smrtnih ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 2.954.

Zbog nepotpunog izvještavanja privatnih laboratorija, podaci nisu kompletirani, priopćeno je iz Zavoda.

Kopirati
Drag cursor here to close