Prvi odgovor

Vježbali spašavanje ozlijeđenih i evakuaciju helikopterom

U devastiranom hotelu Igman na Velikom polju danas je održana pokazna vježba
Vijesti / Flash | 28. 04. 2019. u 20:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Novi grad  / U vježbi je sudjelovao i helikopter EUFOR-a

U devastiranom hotelu Igman na Velikom polju danas je održana pokazna vježba pod nazivom "Prvi odgovor na prirodne i druge nesreće Novi Grad Sarajevo 2019" u kojoj je sudjelolo 57 osoba.

Prilikom pokazne vježbe izvršene su simulacije gašenja požara nastalog eksplozijom unutar devastiranog hotela, zatim spašavanje dvije teško ozlijeđene osobe, te 10 lakše ozlijeđenih, brzu evakuaciju spasioca koji je ostao zarobljen prilikom urušavanja stepenica na sigurnu lokaciju, a potom helikopterskog transporta životno ugroženih osoba sa krova objekta.

Fahrudin Dobrača iz Gorske službe spašavanja (GSS) Novi Grad istaknuo je da je vježba pokazala upravo ono što joj je bio i cilj, a  to je da se zajedničkim djelovanjem svih relevantnih službi, volonterskih organizacija i pojedinaca u kriznim situacijama može osigurati siguran boravak u lokalnoj zajednici.  

 Vježbu su nadzirali instruktori iz Slovenije, a u vježbu je bio uključen i helikopter EUFOR-a u BiH, priopćeno je iz Općine Novi Grad.

''Važno je vidjeti da sve agencije zajedno rade jer ovakav zajednički vid djelovanja garancija su za sigurnije okruženje. Drago mi je da je i EUFOR dio ove vježbe'' kazao je Martin Dorfer, zapovjednik EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

Pored Općine Novi Grad Sarajevo kao organizatora u pokaznoj vježbi sudjelovali su pripadnici EUFOR-a, MUP-a Kantona Sarajevo, GSSUBiH, Paramedic.ba, Lokom Novi Grad, Crveni križ Novi Grad i Domovi zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close