Prioritet

Vjetar razbuktao požare na Rujištu, zatražena pomoć iz zraka

Vijesti / Flash | 31. 08. 2017. u 06:05 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Područje Rujišta predstavlja prioritet za gašenje požara  31. kolovoza, procjena je zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice grada Mostara. Prema informaciji dobijenoj od DVD Ruište, taj požar je i dalje aktivan i širi se.

Trenutno nema ugroženih objekata. Na jednom dijelu požarišta na lokalitetu Vilinog klanca teren je miniran i nepristupačan, navodi se u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.

Prema informacijama od nadležnih iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar i Šumarstva “Srednje-neretvansko” tijekom jutra, usljed jačeg vjetra, došlo je do ponovnog aktiviranja i širenja šumskog požara na području Rujišta, na lokalitetu Orlinka (između Borove glave i Herceg vrela), te na potezu Varda-Kruševac-Vilin klanac, a gdje se radi o miniranom i nepristupačnom terenu.

Ekocid na Ruištu: Stanje alarmantno, borimo se, ali sva šuma će stradati

Ruište: Kiša nije pomogla vatrogascima

Teška situacija s požarom na Ruištu, traži se pomoć dobrovoljaca

Imajući u vidu navedeno stanje, iz Županijske uprave civilne zaštite HNŽ traže da se ponovo angažira helikopter OS na osnovu Zahtjeva za pomoć OS BiH od 25.08.2017. godine za područje Ruišta, te da djeluje po navedenim lokalitetima Orlinke i Vilinog klanca.

Šumski požar na dijelu Čvrsnice i dalje je aktivan. Prema informaciji OC CZ Mostar prijeti opasnost da se požar proširi na područje Dive Grabovice, što bi imalo nesagledive posljedice za ovaj region.

S obzirom na to da se i ovdje radi o miniranom i nepristupačnom terenu jedino preostaje gašenje požara iz zraka.

Kopirati
Drag cursor here to close