Potpredsjednik SNSD-a

Višković: Revizija tužbe je nepotrebna

Vijesti / Flash | 08. 02. 2017. u 14:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković pozvao je danas predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da ne utječe na moguće pokretanje revizije tužbe BiH protiv Srbije za genocid, ističući da to ništa dobro neće donijeti građanima BiH.

''Revizija tužbe je nepotrebna i to je već završena stvar, jer je jedna tužba već bila predmet rasprave u Međunarodnom sudu pravde'', rekao je Višković u izjavi novinarima u Banja Luci.

Umjesto da se grade dobri odnosi sa Srbijom, kazao je, eventualna tužba bi narušila i postojeće odnose.

''Tužbom se želi baciti prašina u oči građanima u FBiH, u kojoj postoje problemi. Kada nema rješenja pribjegava se ovakvim najavama'', rekao je potpredsjednik SNSD-a ističući da se "politikantstvom može nanijeti ogromna šteta svima građanima BiH''.

Apelirao je i na predstavnike međunarodne zajednice da utiču na Izetbegovića da ne dođe do revizije tužbe.

Podsjetimo, dva člana Predsjedništva BiH protiv moguće revizije tužbe, te da o tome nema suglasnosti ni u Vijeću ministara, kao i da je RS, također, protiv pokretanja tog pitanja.

Također, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je kako bi revizija tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije bila velika greška i ponovo bi nas okrenula prema prošlosti, umjesto da zajednički gradimo budućnost

Kopirati
Drag cursor here to close