Višković

'Moguća tužba protiv ministrice financija FBiH'

Višković je danas novinarima na pitanje o pregovorima sa FBiH o raspodjeli rekao da je sa FBiH uvijek sve problem.
Vijesti / Flash | 06. 02. 2020. u 14:19 Anadolija
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovan Višković, premijer bh. entiteta Republike Srpske rekao je danas da je moguće da će podnijeti tužbu protiv Jelke Milićević, ministra financija Federacije Bosne i Hercegovine, ukoliko na nekoliko narednih sastanaka ne dođe do dogovora o raspodjeli prikupljenih sredstava od PDV-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Višković je danas novinarima na pitanje o pregovorima sa FBiH o raspodjeli rekao da je sa FBiH uvijek sve problem.

"Imali smo dogovoreno pitanje 'Elektroprenosa', i pitanje poravnanja. Vlada RS je svoj prijedlog poslala. Moram da kažem da smo poslali jedno od tri rješenja koja je kreirala FBiH", kazao je Višković i pojasnio da je FBiH predložila tri varijante, ali nakon što je Vlada RS prihvatila treću, našli su još neka sporna pitanja.

Rekao je da je moguće podnesu "u određenom momentu ako ne dođe do usuglašavanja i osobnu tužbu protiv ministrice financija FBiH".

"Kao predsjednik Vlade RS dužan sam štititi proračun  RS, ona je za mene problem, osoba koja nije digla dva prsta, ona nanosi štetu proračunu RS i ja to neću tolerirati. Imat ćemo još par sastanaka na tu temu, ukoliko ne nađemo rješenje ide osobna tužba na ime i prezime, pa neka objasni sudu zašto nije glasala. U ovom trenutku koeficijent raspodjele za RS trebao bi biti 32,60 a imamo 32,19. To je velika šteta za proračun i ne možemo dozvoliti da to traje u nedogled", kazao je Višković.

Kopirati
Drag cursor here to close